Szabó és Társai Kft.

KKV START PÁLYÁZAT

  • a kedvezményezett neve: Szabó és Társai Kft

  • a projekt címe: Környezetkímélő önfenntartó szélvédőmosó automata kifejlesztése

  • a szerződött támogatás összege: 18 120 000 Ft

  • a támogatás mértéke (%-ban): 60%

  • a projekt kezdete és vége: 2021.01.01-2021.12.31

  • projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV START-2020-00030

KÖRNYEZETKÍMÉLŐ ÖNFENNTARTÓ SZÉLVÉDŐMOSÓ AUTOMATA KIFEJLESZTÉSE

 

 

A cégünk által üzemeltetett FLOW Töltőállomáson forgalmazott autóápolási cikkek közül az egyik legkelendőbb a szélvédőmosó folyadék. Így évente hatalmas mennyiségű felesleges műanyag palack kerül forgalomba, mely nem visszaváltható. Ezért vágtunk bele egy környezetkímélő megoldás megvalósításába, mely során vállaljuk a szélvédőmosó folyadék automata telepítését és a karbantartását. Így a már meglévő palackok bármikor újra tölthetőek, nem kell újat vásárolni.
A projekt célkitűzése olyan eszköz létrehozása, amely teljesíti a környezetkímélő szélvédőadagoló kritériumait és termékként piacra vihető, illetve a szolgáltatási struktúráját, ahogy egy ilyen eszközt a felhasználási helyeken (jellemzően üzemanyag vételezési pontok) üzemeltetni tudjuk.
Szabó József Gábor

Környezetkímélő fejlesztés a Szabó és Társai Kft.-nél

A 2021 januárjában kezdődő projekt célja egy bárhova telepíthető és üzemeltethető környezetkímélő szélvédőadagoló létrehozása és minél szélesebb körben való terjesztése volt. A fejlesztés kiküszöböli a felelesleges műanyag palackok forgalomba kerülését egy olyan automata létrehozásával, melyből közvetlenül az autóba tölthető a folyadék, vagy akár a meglévő palack bármikor újratölthető.

Az automata tetszés szerint, igényeinknek megfelelően keveri a vegyszert, így minden időjárási körülménynek megfelelően tisztít, a legmakacsabb szennyeződésekkel is elbánik. Többféle szín és illat is választható.

A jövőre nézve tervezzük, hogy ennek az automatának kifejlesztjük a mobilis mini változatát is, mely a hálózati vízszolgáltatáson kívül egyéb vízvételi lehetőségekre is alkalmas lesz. Az eddig megkeresett lehetséges partnereink pozitív visszajelzése alapján tervben van a szélvédőmosó adagoló automata országos kiterjedésű telepítése is.

A cég a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 18 millió forintos támogatásával dolgozott ezen a projekten 2021-ben. A sikeres fejlesztés után, további ötleteken gondolkozunk.

A projekt kezdete: 2021. január 01.
A projekt befejezése: 2021. december 31.
A projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00030
A támogatás összege: 18.200.000 Ft

Szabó József Gábor
Projektvezető
70/373-2433
marketing.szaboestsa@gmail.com